Zomerworkshops: Ontdek je plekje


Dit jaar waren er weer zomerworkshops voor kinderen die willen leren tekenen en beelden maken.
We zijn in de stad op zoek gaan gegaan naar de prachtigste plekjes met huizen, bomen, en beelden. De krukjes, tekenplanken, tekenmaterialen en klei zijn gewoon meegenomen!


Tussen de buien door zijn we met z'n allen op het Vrijthof gaan tekenen met houtskool. Ieder heeft goed om zich heen gekeken en een mooi gebouw of beeld uitgekozen om na te tekenen.
Het was nog best lastig om alle verhoudingen goed te krijgen!


Weer terug in het lokaal van de kinderacademie hebben we de tekening uitgeknipt en als en 3d collage op een houten plaat geplakt.
In de buurt van de Kumulus staat een beeldje van een juichend kind dat een bekende Limburgse kunstenaar Charles Eijck heeft gemaakt.
Dit hebben we van dicht bij goed bekeken en nagemaakt, maar ook een beetje aangepast.
De 2e dag scheen de zon en zijn we met alle aquarel-spullen (waterverf) naar het natuurgebied de hoge fronten vertrokken. Alle kinderen hebben een mooi stukje natuur uitgezocht en zijn in het gras gaan zitten.

Sommige hebben het mooie uitzicht nagetekend en geschilderd, anderen een mooie plant van dichtbij die recht voor hun neus groeide.
Van de aquarellen hebben we ansichtkaarten gemaakt.
Voor de laatste workshop zijn we dicht bij Kumulus gebleven. Op het plein hebben we huizen uit de straat gebeeldhouwd uit steen. Met zagen, raspen en vijlen zijn we in de weer geweest en kijk onze mooie straat!