Zomerworkshops

Goden, godinnen en helden!
Dat was het thema van de zomerworkshops die op 23, 24 en 25 augustus werden gegeven in de Kinderacademie. Meerdere kinderen zijn mee op avontuur geweest naar de wonderlijke wereld van goden, godinnen en helden.
Elke dag hebben we nieuwe kunstwerken gemaakt bij een ander spannend verhaal. Bijvoorbeeld een verhaal over het grote honderdkoppige monster, over een reuze doolhof of over het jongentje Icarus dat kon vliegen met zelfgemaakte vleugels!Heracles en het honderdkoppige monster
Wel een beetje spannend, het verhaal over het honderdkoppige monster dat de boom met de gouden appels moest bewaken. Maar onze superheld Heracles heeft alle 100 koppen van het monster met een slaapliedje in slaap gezongen en zo toch de appels kunnen plukken!
De eerste dag hebben we verschillende hoofden van het monster gemaakt.

Griekse vazen
De tweede dag hebben we vazen en potten beschilderd die verschillende Griekse mythen of sagen uitbeelden. Ze lijken wel echt van de oude Grieken!
Zo zie je hieronder een vaas met daarop geschilderd het verhaal van het honderdkoppige monster die de boom met de gouden appels bewaakt.

En hier een vaas beschilderd met een afbeelding van Aphrodite, de mooie godin van de liefde. Zij zorgt ervoor dat iedereen verliefd wordt op elkaar.Mobile van Icarus
Icarus luisterde niet goed naar zijn vader Daidalos. Met de zelfgemaakte vleugels vloog hij hoger, hoger en hoger! Zijn vader had hem nog zo gewaarschuwd! De vleugels waren gemaakt van was en veren en smolten toen hij te dicht bij de zon vloog.
Hij viel omlaag en belandde in de oneindige oceaan...

De Minotaurus in het doolhof!De Minotaurus was half mens, half stier en enorm woest. Hij was opgesloten in een doolhof waar hij nooit de weg naar buiten kon vinden. Elk jaar moesten er 7 meiden en 7 jongens aan dit monster geofferd worden!
De held Theseus versloeg uiteindelijk het monster zodat er geen onschuldige kinderen geofferd hoefden te worden.
Paard van Troje
Uiteindelijk hebben we het paard van Troje getimmerd. Hierin zaten Griekse soldaten verstopt die 's nachts uit het paard kropen en de stad Troje veroverden. Dat hadden de Trojanen niet verwacht. Zij dachten dat het getimmerde gigantische paard een cadeau was van de Grieken!